Mirja Juusola
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
02.06.2021

Mitä parannettavaa Tampereen palveluissa ?

Parannettavaa on edelleen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä. Palveluita ei saa missään nimessä vähentää. Sote-uudistuksen myötä tulee pitää huolta siitä, että palvelut säilyvät lähipalveluina. Palvelujen on oltava oikea-aikaisia ja ennaltaehkäiseviä sekä ihmisten voimavaroja lisääviä. Päihde- ja mielenterveyspalvelut kaiken ikäisille tulee saada tarpeita vastaaviksi. …

Parannettavaa on edelleen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä. Palveluita ei saa missään nimessä vähentää. Sote-uudistuksen myötä tulee pitää huolta siitä, että palvelut säilyvät lähipalveluina.

Palvelujen on oltava oikea-aikaisia ja ennaltaehkäiseviä sekä ihmisten voimavaroja lisääviä.

Päihde- ja mielenterveyspalvelut kaiken ikäisille tulee saada tarpeita vastaaviksi. 

Lasten ja nuorten hyvinvointiin tulee panostaa entistä enemmän. esim koulukiusaamisen ja lapsiperheköyhyyden poistamisella. Meidän tulee estää lasten / nuorten syrjäytyminen. 

Liikuntamahdollisuuksia tulee lisätä ja vähävaraisille lapsille tulee kustantaa yksi maksuton harrastus. Harrastus voi olla myös kulttuuriin liittyvä.

Väestö vanhenee ja palvelutarve lisääntyy.

Jokaisella ihmisellä on oikeus arvokkaaseen vanhuuteen! Ikäihmisillä tulee olla oikeus elää kotonaan niin kauan kuin siihen on mahdollisuus. Kotihoito on tällä hetkellä liikaa kuormittunut, joten sinne on lisättävä resursseja. Omaishoitajien asemaa tulee parantaa ja huomioida heidän jaksamisensa. Kun kotona ei enää tule toimeen kunnan tehtävänä on järjestää asumispalveluyksiköitä, joissa on hoitoa ja hoivaa tarjolla ympärivuorokautisesti.

 

Takaisin etusivulle