Mirja Juusola
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
02.06.2021

Vaativaan työhön tarvitaan koulutettuja ammattilaisia- hoitajia

Olen tehnyt perushoitajan työtä liki 40 vuotta. Työelämä on sinä aikana muuttunut suunnattomasti. Työn vaativuus on noussut. On tullut uusia hoitomuotoja ja potilaiden hoitoajat ovat lyhentyneet. Tarvitaan osaamista vastata potilaiden tarpeisiin lyhyessä ajassa.   Koulutus on muuttunut työelämän tarpeita vastaavaksi. Lähihoitajan koulutus antaakin mahdollisuudet työskennellä laajasti sosiaali- ja terveysalalla. Kuntataloudessa tulee…

Olen tehnyt perushoitajan työtä liki 40 vuotta. Työelämä on sinä aikana muuttunut suunnattomasti. Työn vaativuus on noussut. On tullut uusia hoitomuotoja ja potilaiden hoitoajat ovat lyhentyneet. Tarvitaan osaamista vastata potilaiden tarpeisiin lyhyessä ajassa.   Koulutus on muuttunut työelämän tarpeita vastaavaksi. Lähihoitajan koulutus antaakin mahdollisuudet työskennellä laajasti sosiaali- ja terveysalalla.

Kuntataloudessa tulee panostaa hoitajien ja muunkin henkilökunnan jaksamiseen. Hyvinvoiva työntekijä jaksaa enemmän, joten meidän tulee pitää huoli työntekijöistä.

Riittävä määrä koulutettuja hoitajia takaa hyvän hoidon laadun. Lain edellyttämää hoitajamitoitusta tuleekin kunnassa aktiivisesti seurata.

Palkkaus ei ole kuitenkaan seurannut mukana työelämän muutoksessa. Tänään on uutisoitu, että kunta-alalle on viimein saatu oma sopimus, jota on monta vuotta tavoiteltu. Hyvä Super ja Tehy ! Toivottavasti se tuo mukanaan myös palkkaustason noston. Vaativasta työstä tulee maksaa vaativuuden mukaista palkkaa.

Takaisin etusivulle